De meesters

Meesters in de bloemsierkunst van Floral Academy
De opleiding is speciaal ontwikkeld door de meesterbinders van Floral Academy. Dit docententeam bestaat uit afgestudeerde ‘meesters in de bloemsierkunst’ die de hele wereld zijn overgetrokken om hun vak uit te oefenen. De opleiding is samengesteld uit het beste van hun ervaringen en kennis en is helemaal van nu. Vernieuwend, met oog voor duurzaamheid en met vakmanschap als uitgangspunt.

Meesterbinders opleiding Floral Academy Elso
Elso Post

Vooropleiding
Vakschool, HAVO, Meesterbinder, Docentopleiding Fontys Hogeschool, Cultuurwetenschappen Open Universiteit, NIMA-A.

Wat doe je tegenwoordig voor de kost?
Ik ben eigenaar van Floral Academy, ik verzorg theorie- en praktijklessen en stel het onderwijsprogramma samen, in samenwerking met het docententeam.

Waar heb jij de meesteropleiding gedaan?
Meesteropleiding in Utrecht

Wat heeft jou dat opgeleverd?
Door de meesteropleiding is mijn horizon breder geworden. Ik ben ruimer gaan denken (letterlijk en figuurlijk) en ik heb geleerd anders te gaan kijken. De meesteropleiding heeft mij de mogelijkheid geboden om met andere culturen kennis te maken, omdat ik gevraagd werd voor buitenlandse klussen. Het zou mij niet gelukt zijn om te komen waar ik nu sta.

Waarom zou je iedere bloemstylist de meesterbindersopleiding aanbevelen?
In Nederland is het al snel: ‘Meesteropleiding? Die heb je toch niet nodig!’ Maar daar ben ik het hartgrondig niet mee eens. Mijn stokpaardje is: blijf je zelf ontwikkelen, blijf niet hangen in het bekende, blijf je leven lang leren! Ga je horizon verbreden, hierdoor ontstaan er mooie kansen en ontmoet je prachtige mensen. En ja, het kost moeite en het vraagt enorme inspanning, maar je zult zien dat je TROTS mag zijn op wat je bereikt hebt aan het eind van de opleiding.

Birgit Davids Floral Academy
Birgit Davids – Schuurman

Vooropleiding
HAVO, Vakopleiding bloemist Groenhorstcollege Velp, STOAS lerarenopleiding tuinbouwonderwijs, richting bloemsierkunst.

Wat doe je tegenwoordig voor de kost?
Ik ben docent bij Floral Academy, ik ontwikkel lesstof en in opdracht verzorg ik bloemwerk en demonstraties.

Waar heb jij de meesteropleiding gedaan?
Bij de STOAS; verdieping bloemsierkunst/proeve van Meesterschap 1997

Wat heeft jou dat opgeleverd?
Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in het vak en daarbuiten. Het bracht nieuwe technieken en vaardigheden op mijn pad en extra vakkennis met betrekking tot design / vormgeving, kleurtoepassing, kunst en historie gegeven. Het heeft me geleerd om mijn visie op het vak te ontwikkelen. De titel ‘meester in de bloemsierkunst’ heeft me vele mogelijkheden geboden, waaronder lesgeven in Japan, het organiseren van wedstrijden, het maken van bijzonder bloemwerk, het geven van demonstraties en lessen.

Waarom zou je iedere bloemstylist de meesterbindersopleiding aanbevelen?
Omdat je gestimuleerd wordt om met al jouw ervaring en kennis nog een stap verder te gaan! Omdat je gevraagd wordt om je creativiteit en vakmanschap toe te passen in uitdagende opdrachten, omdat je jouw passie kunt delen met collega’s die ook gave werkstukken maken, om bijzondere objecten te ontwerpen, om je onder te dompelen in vormgeving en achtergronden en dit alles toe te passen in de praktijk om je werk nog leuker en beter te maken en te genieten van ons mooie vak.

Meesterbinders opleiding Floral Academy Ben
Ben Clevers

Vooropleiding
MAVO, daarna versneld Lagere Land en Tuinbouwschool en Middelbare Land en Tuinbouwschool beide in Nijmegen. Vakschool bloemsierkunst Velp, Meesterbindersopleiding.

Wat doe je tegenwoordig voor de kost?
Ik ben eigenaar van Leaves Natural Projects. Vanuit mijn bedrijf werk ik als freelance bloembinder, ik ben in te huren voor bloemversieringen voor diverse evenementen, bloemententoonstellingen en voor bloemsierkunstonderwijs wereldwijd, waaronder bij Floral Academy.

Waar heb jij de meesteropleiding gedaan?
Meesterbindersopleiding in Utrecht, Houten.

Wat heeft jou dat opgeleverd?
De meesterbinderopleiding was een investering in mezelf als bloemist, maar ook voor mij als persoon. De opleiding heeft bijgedragen aan mijn internationale carrière en aan de uitdaging om boeken te maken. De eerste is onlangs verschenen: Leaves.

Waarom zou je iedere bloemstylist de meesterbindersopleiding aanbevelen?
De meesterbindersopleiding draagt bij tot jou als bloemist, als mens in de kennis van kunst, kleur en symboliek. Daarnaast durf je met deze opleiding uitdagende projecten aan te gaan.

Ik wil me graag aanmelden!

Laat hier uw gegevens achter. Dan nemen we contact met u op.