De meesters

Meesters in de bloemsierkunst van Floral Academy
De opleiding is speciaal ontwikkeld door de meesterbinders van Floral Academy. Dit docententeam bestaat uit afgestudeerde ‘meesters in de bloemsierkunst’ die de hele wereld zijn overgetrokken om hun vak uit te oefenen. De opleiding is samengesteld uit het beste van hun ervaringen en kennis en is helemaal van nu. Vernieuwend, met oog voor duurzaamheid en met vakmanschap als uitgangspunt.

Er zijn 4 “bijna-meesters” bij de studenten van de ARDFA / meesteropleiding. Zij hebben na het volgen van de tweejarige opleiding hun examen met goed gevolg afgelegd. Deze studenten (Yui Kubo, Renate Rog, Gertie Grotenhuis en Laura Schilderinck)  zijn nu bezig met de voorbereidingen van hun “Proeve van Meesterschap” die medio 2024 wordt afgelegd. (data volgen zodra ze definitief zijn).

Daarnaast hebben nog enkele studenten de opleiding ARDFA bij Floral Academy gevolgd.

Ben jij de volgende meester die aan het rijtje kan worden toegevoegd???

Birgit Davids – Schuurman

Vooropleiding
HAVO, Vakopleiding bloemist Groenhorstcollege Velp, STOAS lerarenopleiding tuinbouwonderwijs, richting bloemsierkunst (inclusief Meesterbinderopleiding), binnenhuisarchitectuur, tuinarchitectuur

Wat is jouw functie bij Floral Academy?
Ik ben eigenaar van Floral Academy; ik ontwikel lesstof, geef lessen in de vakopleidingen en verzorg een aantal van de vaktrainingen en seminars.

Waar heb jij de meesteropleiding gedaan?
Bij de STOAS; verdieping bloemsierkunst/proeve van Meesterschap 1997

Wat heeft jou dat opgeleverd?
Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven in het vak en daarbuiten. Het bracht nieuwe technieken en vaardigheden op mijn pad en extra vakkennis met betrekking tot design / vormgeving, kleurtoepassing, kunst en historie gegeven. Het heeft mijn visie op het vak verder ontwikkeld. De titel ‘meester in de bloemsierkunst’ heeft me vele mogelijkheden geboden, waaronder lesgeven in Japan, het organiseren van wedstrijden, het maken van bijzonder bloemwerk, het geven van demonstraties en lessen.

Waarom zou je iedere bloemstylist de meesterbindersopleiding aanbevelen?
Omdat je gestimuleerd wordt om met al jouw ervaring en kennis nog een stap verder te gaan! Omdat je gevraagd wordt om je creativiteit en vakmanschap toe te passen in uitdagende opdrachten, omdat je jouw passie kunt delen met collega’s die ook gave werkstukken maken, om bijzondere objecten te ontwerpen, om je onder te dompelen in vormgeving en achtergronden en dit alles toe te passen in de praktijk om je werk nog leuker en beter te maken en te genieten van ons mooie vak.

Meesterbinders opleiding Floral Academy Ben
Ben Clevers

Vooropleiding
MAVO, daarna versneld Lagere Land en Tuinbouwschool en Middelbare Land en Tuinbouwschool beide in Nijmegen. Vakschool bloemsierkunst Velp, Meesterbindersopleiding.

Wat is jouw functie bij Floral Academy?
Ik ben eigenaar van Leaves Natural Projects. Vanuit mijn bedrijf werk ik als freelance bloembinder, ik ben in te huren voor bloemversieringen voor diverse evenementen, bloemententoonstellingen en voor bloemsierkunstonderwijs wereldwijd, waaronder bij Floral Academy. Ik verzorg diverse lessen bij de vakopleidingen DFA en ADFA en daarnaast verzorg ik regelmatig seminars en trainingen bij Floral Academy.

Waar heb jij de meesteropleiding gedaan?
Meesterbindersopleiding in Utrecht, Houten.

Wat heeft jou dat opgeleverd?
De meesterbinderopleiding was een investering in mezelf als bloemist, maar ook voor mij als persoon. De opleiding heeft bijgedragen aan mijn internationale carrière en aan de uitdaging om boeken te maken. De eerste is onlangs verschenen: Leaves.

Waarom zou je iedere bloemstylist de meesterbindersopleiding aanbevelen?
De meesterbindersopleiding draagt bij tot jou als bloemist, als mens in de kennis van kunst, kleur en symboliek. Daarnaast durf je met deze opleiding uitdagende projecten aan te gaan.

Meesterbinders opleiding Floral Academy Elso
Elso Post

Wat is je functie bij Floral Academy?
Oprichter van Floral Academy, sinds februari 2023 niet meer actief bij Floral Academy

Waar heb jij de meesteropleiding gedaan?
Meesteropleiding in Utrecht

Wat heeft jou dat opgeleverd?
Door de meesteropleiding is mijn horizon breder geworden. Ik ben ruimer gaan denken (letterlijk en figuurlijk) en ik heb geleerd anders te gaan kijken. De meesteropleiding heeft mij de mogelijkheid geboden om met andere culturen kennis te maken, omdat ik gevraagd werd voor buitenlandse klussen.

Waarom zou je iedere bloemstylist de meesterbindersopleiding aanbevelen?
Mijn stokpaardje is: blijf je zelf ontwikkelen, blijf niet hangen in het bekende, blijf je leven lang leren! Ga je horizon verbreden, hierdoor ontstaan er mooie kansen en ontmoet je prachtige mensen. En ja, het kost moeite en het vraagt enorme inspanning, maar je zult zien dat je TROTS mag zijn op wat je bereikt hebt aan het eind van de opleiding.

Ik wil me graag aanmelden!

Laat hier uw gegevens achter. Dan nemen we contact met u op.